Inkluderande band och klassmusicerande i musikskolan, specialskolor och alla allmänna skolor

Musik för och med alla, oavsett hur mycket erfarenhet man har av instrumentet eller rösten och oavsett tidigare utbildning, talang(?) eller begränsningar hos deltagarna.
Vi spelar välkända och populära sånger tillsammans från början, utvecklar våra egna arrangemang tillsammans och kanske till och med våra egna sånger. Varje deltagare väljer sin egen röst, om han eller hon ackompanjerar, tar över melodin och hur tung eller lätt den egna rösten ska vara.
Musiken börjar direkt och alla kan vara med på sin nivå, även om de aldrig har spelat musik ensamma eller med andra förut!
The Inclusive Band är inte en musikgrupp enbart för personer med begränsningar eller funktionsnedsättningar, utan för alla som vill musicera tillsammans på ett avslappnat sätt!

Skolorkestrar på grundskolan och gymnasiet i Poing/München, sedan 2017 träblåsgrupp och sedan 2018 musik AGs på specialskolan Poing samt klassmusicerande i samarbetsklassen på grundskolan Parsdorf med 1:a klassen på Korbiniansschule Steinhöring (fokus på mental utveckling).

Inclusive Jazz Rock Combo sedan 2018 och sedan 2015 Big Band på musikskolan Vaterstetten, där personer med funktionsnedsättning har musicerat med oss under en längre tid.


Inkluderande musikgrupp "BLIMBAM 35" på Inclusion symposium Fürth/Tyskland 2018