Min undervisning är starkt influerad av decennier av erfarenhet av liveframträdanden. Min önskan sedan barnsben har varit att skapa musik tillsammans med andra människor och att ta denna musik till scenen och spela in den i studior.
Det som var som en ouppnåelig dröm framför mig som tonåring blev verklighet, bland annat för att jag ville spela allt från jazz till hiphop, blues, rock, folk- eller världsmusik.
Idag är mitt mål att skapa musik tillsammans från allra första början, oavsett om det är i individuella eller grupplektioner, i ensembler, med eller utan personer med funktionsnedsättning (finns de ens ...?).
1996-2002 Föreläsare i saxofon, klarinett, harmonilära, gehör och bandworkshop på jazzskolan "Jazzprojekt" vid FMZ i München.
Från 1996 till 2022 undervisning vid musikskolan Vaterstetten för saxofon, klarinett, blåsorkester, jazzrockband och Big Band.
Klassmusicerande, skolband, skolorkestrar och musikgrupper vid specialskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Klassundervisning i musik vid Freie Waldorfschule i Landsberg.
2017-2021 Inkluderande musikgrupper vid stödcentret Seerosenschule i Poing / distriktet Ebersberg och vid musikskolan Vaterstetten.
Frilanslärare för musik i klassrummet och skolband (t.ex. för grundskolor och gymnasieskolor, VBSM).
Sedan 2022 lärare för saxofon, klarinett, blockflöjt och tvärflöjt hos Kulturskolan Svenljunga. Ledare av Svenljunga Ungdomar Orkester SUO.